Etablirani partner u kreiranju savremene arhitekture – MilGips

[vc_row][vc_column width="1/4"][vc_single_image image="4431" img_size="full"][vc_column_text]Mićo Lukić, osnivač i direktor MilGips-a[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="3/4"][vc_column_text]Dug put su prošli graditelji i majstori raznih zanatskih veština, od versajskog kompleksa, do današnjih mega-struktura, prepunih pozicija tzv. ‘‘Suve gradnje‘‘.[/vc_column_text][edgtf_separator type="normal" position="center"][vc_column_text]Ali jedna stvar se nije

5
(3)

Mićo Lukić,
osnivač i direktor MilGips-a

Dug put su prošli graditelji i majstori raznih zanatskih veština, od versajskog kompleksa, do današnjih mega-struktura, prepunih pozicija tzv. ‘‘Suve gradnje‘‘.

Ali jedna stvar se nije promenila – formula osnovnog gipsarskog proizvoda, koja mu omogućava dugovečnost, brzu montažu i kvalitet u detalju, čuva se ljubomorno kao vrhunska poslovna tajna – nešto kao recept za koka-kolu.

Brojni su izvođači montažerskih radova, ali je malo vrhunskih majstora gipsarskog zanata. Da i gips-karton ploče mogu biti kreativno sredstvo izražavanja u savremenom građevinarstvu, arhitekti su odavno spoznali. Projektuju se sve zahtevniji prostori, pogotovo u enterijerima a sama paleta korišćenih materijala postaje sve bogatija, kao i njihove funkcije – spušteni plafoni i pregradni zidovi, obloge svih vrsta, figure sve kompleksnije geometrije.

MILGIPS svoju poslovnu filozofiju nije menjao od osnivanja 2005.god. do danas, a ona se svodi na jednostavnu misao da svakom treba siguran i proveren partner koji kvalitetno i odgovorno pristupa realizaciji svojih zadataka.

Poštovanje hijerarhije u kompleksnom sistemu kao što je izvođenje građevinskih i završnih zanatskih radova, osećaj za timski rad, uz dobru saradnju sa inženjerima, tehničarima, arhitektima –  sve su to preduslovi na kojima MILGIPS gradi svoj stabilni fundament izvođača, neophodnog u većini graditeljskih poduhvata danas.

Izvod iz Referenc liste:

  • Poslovni kompleks AO ’’FORTE BANK’’ -Astana, Republika Kazahstan
  • Hotel ’’RITZ CARLTON’’-Astana, Republika Kazahstan
  • Upravna zgrada ’’WEST END’’ -Novi Beograd
  • Upravna zgrada ‘‘Veterinarski zavod – Zekstra Group’’’
  • Turistički kompleks ’’SILVER LAKE’’’- Srebrno jezero
  • Caffe Club ’’DIAMOND’’- Požarevac

Spušteni plafoni kao kreativno rešenje za zaštitu gornjih nivoa od preagresivnog prostiranja zvuka.

Caffe Club DIAMOND u Požarevcu se nalazi ispod nivoa prizemlja, u okviru poslovno  stambenog objekta. Spuštenim plafonima trebalo je rešiti zaštitu gornjih nivoa od preagresivnog prostiranja zvuka.

Ostali kriterijumi bili su standardni: ’’maskiranje’’svih plafonskih instalacija ( klimatizacija i ventilacija, VIK, elektroinstalacije…), smeštaj ugradne rasvete i naravno, estetski aspekt.

Renomirani izvođač RIGIPS sistema suve gradnje ’’MILGIPS’’ iz Beograda, izveo je projektantsko rešenje na sledeći način:

Određeno je 85 referentnih visinskih tačaka i preko njih je prelomljeno 132 trougaona GKP elementa. Tako je dobijen višestruko izlomljeni plafonski prostor – mreža vazdušnih uvala s funkcijom apsorbera zvuka. Na određenim čvornim mestima sučeljavano je i po 8 ravni pod različitim uglovima, pa je prilikom izvođenja preciznost povezivanja u jednu čvornu tačku bila od krucijalnog značaja. Pažljivo su odabrane pozicije na kojima su izvedeni  ’’procepi ’’u plafonu, linijski otvoreni sufiti, koji prate površinska prelamanja plafona i predstavljaju ’’džepove’’ za upijanje zvuka.

Izostavljanjem standardnih Rigips materijala s funkcijom apsorbera zvuka i drugačijim pristupom problemu, pojačao se kreativni zamah u oblikovanju prostora.

(Iz obrazloženja za učešće na takmičenju za  najbolji enterijer u kategoriji inovacija sa Rigips materijalima SAINT GOBAIN TROPHY SRBIJA 2015.)

Kliknite na zvedicu za ocenu

Prosečna ocena za ovaj članak: 5 / 5. Broj ocena: 3

Trenutno nema ocena! Budite prvi koji će dati ocenu.

office@koloseummagazin.rs

NEMA KOMENTARA

POSTAVITE KOMENTAR