Sav taj nakit – Kupujte malo, birajte dobro i napravite sami!

[vc_row][vc_column width="1/2"][vc_single_image image="3579" img_size="full" add_caption="yes"][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_column_text]Priča o nakitu je veoma stara, i veoma lepa priča. U nju je utkano mnogo simbolike, uspomena, obeležavanja statusa i posebnosti. Nikada se nije radilo samo o pukom ukrašavanju.   Naši preci

4.7
(3)
Foto: Rade Kovač

Priča o nakitu je veoma stara, i veoma lepa priča. U nju je utkano mnogo simbolike, uspomena, obeležavanja statusa i posebnosti. Nikada se nije radilo samo o pukom ukrašavanju.

 

Naši preci su nosili nakit kao amajlije, koje su ih štitile ili donosile sreću i zdravlje.

U Starom carstvu, u drevnom Egiptu, faraon je jedini posedovao lične ukrase od gvožđa, kojima je potencirana njegova nebeska veza sa božanskim poreklom. Naime, gvožđe je tada bilo dostupno, Egipćanima, samo u retkim jezgrima meteorita…

Kroz celu istoriju, nakit je imao višeznačnu funkciju. I ogrlica, i kruna, i prsten, vezivali su one koji ih nose brojnim zavetima, ne samo javnim već i skrivenim.

’’Biser je autobiografija školjke’’ rekao je proslavljeni Federiko Felini. Tako nam i nakit uvek priča dve priče, kao i svaka umetnička disciplina, onoga ko je kreator i onoga za koga se stvara.

Podelićemo sa Vama deo magije nekoliko dizajnerskih manufaktura autora nakita, koji koriste različite materijale, od tradicionalnih kao što su poludrago kamenje, plemeniti metal i porcelan pa do neuobičajenih poput betona, gume i metalne galanterije.

Fascinantni efekti prikazanih kreativnih rešenja potvrđuju da nakit danas predstavlja prvenstveno stav i stil.

Lepota se podrazumeva.

Kliknite na zvedicu za ocenu

Prosečna ocena za ovaj članak: 4.7 / 5. Broj ocena: 3

Trenutno nema ocena! Budite prvi koji će dati ocenu.

office@koloseummagazin.rs

NEMA KOMENTARA

POSTAVITE KOMENTAR