Central park

Stihovi Džona Lenona posvećeni liverpulskom sirotištu Vojske spasa, danas su inkorporirani u zonu Central parka posvećenu jednoj od najznačajnijih pop-ikona XX veka („Strawberry Fields Memorial“).   Drama bezumnog čina ubistva Lenona ispred zgrade gde je živeo, na

Central Park - Koloseum Magazin
5
(2)

Stihovi Džona Lenona posvećeni liverpulskom sirotištu Vojske spasa, danas su inkorporirani u zonu Central parka posvećenu jednoj od najznačajnijih pop-ikona XX veka („Strawberry Fields Memorial“).

 

Drama bezumnog čina ubistva Lenona ispred zgrade gde je živeo, na samom obodu Central parka, još jedna je u nizu tragičnih nasilnih smrti bezbrojnih poznatih i nepoznatih stanovnika NY.

 

Central ParkApsurd arhitekture, gde mesta projektovana za odmor i rekreaciju danju, kao što su parkovi, noću postaju svoja suprotnost, jedna je od tema za novu granu istorije, čija popularnost je u usponu – istoriju običnog (svakodnevnog) života.

Central park, projektovan i izgrađen u XIX veku, danas je omiljeno mesto odmora brojnih Njujorčana i turista (25 miliona posetilaca godišnje). Prostire se na nešto više od 3 km2 površine, u središtu Menhetna.

 

Sa svojim brojnim sadržajima, jezerima, zoo vrtom, gazebo atrakcijama i sl., prepoznatljiv je motiv mnogih holivudskih filmova i nezaobilazni “trade mark“ Njujorka.

 

Koloseum Magazin

 

„Živeti je lako zatvorenih očiju, nerazumevanje je sve što vidiš…”
„Strawberry Fields forever ” (Lennon/McCartney, 1966)

Koloseum Magazin

 

Kliknite na zvedicu za ocenu

Prosečna ocena za ovaj članak: 5 / 5. Broj ocena: 2

Trenutno nema ocena! Budite prvi koji će dati ocenu.

office@koloseummagazin.rs

NEMA KOMENTARA

POSTAVITE KOMENTAR